Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim kademelerinden 7. sınıflarda gerçekleştirdiği ortak sınavlar  03 Ocak Çarşamba günü kurumumuzda sağlıklı bir şekilde uygulanmıştır.

Sınava giren öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Okuyan Nesil Projesi kapsamında Sivas genelinde düzenlenen haftanın değişen saatlerinde öğrencilerimizle beraber gerçekleştirerek katıldığımız okuma etkinliklerimiz devam ediyor. Öğrencilerimiz bu saatlerde ufuklarını genişleterek bakıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitim kademelerden 6. sınıflarda gerçekleştirdiği ortak sınavlar  26 Aralık Salı günü kurumumuzda sağlıklı bir şekilde uygulanmıştır.

Sınava giren öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Anasınıfımızın Tabiat Tarihi Müzesi Gezisi ile öğrencilerimiz geçmişimiz hakkında ufak bir bilgi aldılar.

Okulumuzun Türkçe Sokağına güzel Türkçemizin güzel zenginliklerini öğrencilerle buluşturduğumuz bir bölüm eklendi. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık diyoruz.

Afet toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan, etkilenen toplumun baş etme kapasitesinin yeterli olmadığı doğa, teknoloji veya insan kaynaklı olaydır.

Afet bir olayın kendisi değil, doğurduğu sonuçtur.

Afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı sunumuz ile bizlerde gelecekte karşılaşabileceğimiz durumlara hazırlıklı oluyoruz.

Gönüllülerden Kızılay hakkında bilgi alan öğrencilerimiz kızılay gönüllüsü olmak için yapmaları gerekenleri öğrendiler.

Kızılay'dan gelen çalışanlar tarafından öğrencilerimize ilk yardım eğitimi verilerek bilinçlenmeleri sağlandı. Bir de ilk yardım broşürü dağıtılan öğrencilerimiz acil durumda nasıl müdahalede bulunmaları gerektiğini öğrendiler.

Filistin'e Yardım Kermesimizde biriken parayı okul müdürümüz Sivas Kızılay Başkanına teslim ettiler. Eski öğrencilerimizden olan Kızılay Başkanımız da gerçekleştirilen bu etkinlik için tüm öğrencilere ve velilerimize teşekkürlerini ilettiler.

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzdaki anasınıfı öğrencilerimiz de yerli mallarına yönelmek, tutumlu olma konusunda bilinçlenmek amacıyla Yerli Malı haftasını birlikte kutladılar.

Etkinliğimiz ile müslümanın bayramlarından biri olan cuma günü için yapılması gereken sünnetleri öğrencilerimizi daha etkili bir şekilde öğreniyorlar.

Sınıf ve okul içinde sergilemiş olduğu örnek davranışlarından dolayı öğretmenleri tarafından ARALIK AYI ÖRNEK ÖĞRENCİSİ seçilen 8/A sınıfı öğrencimiz Ayşenur KOÇ ve onun bu günlere gelmesinde büyük emek sarf eden ailesini yürekten kutlar, sevgili öğrencimizin ömür boyu böyle örnek davranışlar sergilemesini dileriz.