Okuyan Nesil Projesi kapsamında Sivas genelinde düzenlenen haftanın değişen saatlerinde öğrencilerimizle beraber gerçekleştirerek katıldığımız okuma etkinliklerimiz devam ediyor. Öğrencilerimiz bu saatlerde ufuklarını genişleterek bakıyorlar.

6/A sınıfı öğrencileri "Oku-Yorum" projesi dahilinde "Çocuk Kalbi" isimli kitabı okuyor.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü Programımızı gerçekleştirdik.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Günü Dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz yarışma da 6/A sınıfndan Esma Ceren KARAMUK birinci olarak gerçekleştirdiğimiz İstiklal Marşı'nın Kabul ve Mehmet Akif ERSOY Anma Günü'nde marşımızı okudu.

Öğretmenlerimize ve Kılıçarslan İlkokulu Öğretmenlerine çalışanların temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi kursu verildi.

Mart Ayı Değerler Eğitimi kapsamında panomuz Vatanseverlik Panosunu Matematik Öğretmenimiz tarafından hazırlandı.

7/A sınıfı ile öğle yemeği yendi.

İhramcizade Kültür Merkezi gezisi gerçekleştirildi.

Ney dinletisi yapıldı.

Öğretmenler odasında çay ikram edildi.

5/B Sınıfı görsel sanatlar dersinde maske tasarımlarını gerçekleştirdiler.

Hepimizin bildiği gibi toplum halinde yaşamak bir düzeni gerektirir. Düzenin sağlanması ve sürdürülmesi kurallar çerçevesinde kişilere sorumluluklar yükler. İnsanlar olarak toplum halinde yaşadığımız için başına buyruk hareket edemeyiz. Haklarımızı kullanırken başkalarının haklarını dikkate almamanın ya da sorumluluklarımızı yerine getirmemenin hem kendi hem de başkalarının hayatını nasıl etkileyeceğine yönelik bilince sahip olmamız gerekir.

HAK : Hak, bir özgürlüğün sağlanması için kişiye anayasa ve kanunlar ile tanınmış yetkilerdir. Eğitim hakkı, yaşama hakkı, oyun oynama hakkı vb.

ÖZGÜRLÜK : Her türlü dış etkiden bağımsız olarak kişinin kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumudur. Seyahat özgürlüğü, yerleşme özgürlüğü, haberleşme özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi çeşitli özgürlüklerden söz edilebilmektedir.

SORUMLULUK : Sorumluluk kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur. Örneğin; öğrencilerin dersi dinleme, okul araç gereçlerini düzenli kullanma, başkalarının hakkına saygı duyma, yaşadığı çevreyi temiz tutma vb. sorumlulukları vardır. Kişiler bir yandan hak ve özgürlüklerine sahip çıkarken, diğer yandan sorumluluklarını bilip onlara uymalıdır. Örneğin; okulda temiz tuvaletlere gitme hakkım var. O halde kullandığım tuvaletleri temiz bırakmam gerekir. Okulun bahçesinde oynama hak ve özgürlüğüm var. Bu hakkımı kullanabilmem için okulun kurallarına uymam gerekir.

Doğal afetlerde anlık paniklemelerin de insan sağlığına zararlarının azaltılması için tüm öğrencilerimizle tatbikat gerçekleştirdik.

11 Ayın Sultanı Ramazan'ı Şerif'in çocuklarda uyandırdığı güzel duyguları güzel anılarla bezemek için okul ve sınıf duvarlarımızı hazırlıyoruz.

Sınıf ve okul içinde sergilemiş olduğu örnek davranışlarından dolayı öğretmenleri tarafından ŞUBAT AYI ÖRNEK ÖĞRENCİSİ seçilen 6/B sınıfı öğrencimiz Musab Talha BAYRAKTAR ve onun bu günlere gelmesinde büyük emek sarf eden ailesini yürekten kutlar, sevgili öğrencimizin ömür boyu böyle örnek davranışlar sergilemesini dileriz.

Önceki günlerde katıldığı güreş müsabakalarında kategorisinde 2. olarak gümüş madalyasını alan öğrencimiz Muhammet Kerim MERT adlı öğrencimizi ödüllendirdik. Kendisini tebrik ederek başarılarının devamını diliyoruz.

İkinci Dönem Müzik Uygulama Dersleri

Melodika Temel Eğitimi

Derslerimizden bir kaç kesit sunuyoruz.

Anasınıfı B Şubesi olarak Kılıçarslan İlkokulu Anasınıfı ile beraber meslekleri tanıma amacıyla civardaki cami ve iş yerlerini ziyaret ettik. Ayrıca Çukurpınar Cami imamından Ramazan ayı ve oruçla ilgili bilgiler aldık.