8.sınıf öğrencilerimizle mesleki rehberlik kapsamında lise gezilerimiz yapıldı. Bilişim Teknolojileri MTAL ve Ahmet Ayık Spor Lisesi gezilerek okul hakkında öğrencilerimiz ilgili okul yetkilileri tarafından bilgilendirildi.

Öğrencilerimizin geçtiğimiz zaman dilimlerinde gerçekleştirilen kazanımları hangi düzeyde kazandıklarını belirlemek ve eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar planlamak üzere kazanım değerlendirme sınavı planlanmıştır. Bu sınav, öğretim programlarındaki temel kazanımların ne kadar hatırlandığını, öğrencilerin ne kadar hazır olduklarını belirlemek için yapılmıştır.  Sınav sonuçlarına göre; öğrencilerin eksik oldukları kazanımlara yönelik iyileştirici çalışmalar planlanmaktadır. Ölçülen düzeye göre farklı etkinlikler ile kazanımların tekrar tekrar öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Sınav sonrasında öğrencilerimizin eksik oldukları kazanımlar belirlenir ve eksiklerin tamamlanmasına dönük çalışmalar yapılır.

Anasınıfı öğrencilerimiz annelerinin bu güzel günü için etkinlik düzenlediler.

Anasınıfımızın "Matematik Seferberliği" kapsamındaki etkinlikleri öğrencilere matematiği oyunlaştırarak öğretiyor.

Millî Eğitim Bakanlığı; Türkçe, yabancı dil ve matematik dersinde kalıcı öğrenmeyi desteklemek üzere pek çok yeniliği hayata geçiriyor.

"Matematik Seferberliği" kapsamında "Öğrencilere matematiği sevdirmeyi hedefliyoruz" amacıyla proje hayata geçirildi.

TÜBİTAK ve üniversiteler ile ortak yürütülecek projede matematiğin soyut bir ders olmaktan çıkarılması ve günlük yaşam becerilerine uyarlanarak kalıcı ve severek öğrenmenin sağlanması amaçlanıyor.

Müzik Öğretmenimizin çabaları ve öğrencilerimizin istekleri ile kurulan okul koromuz her geçen gün genişlemekte ve profesyonelleşmektedir. Çanakkale Zaferi Programımızdan, Kadir Gecesi Etkinliklerimize, 23 Nisan Çocuk Bayramına kadar her aşamada bize güzel anlar yaşatan ve güzel sesler dinleten öğrencilerimize teşekkürlerimizi, öğretmenimize tebriklerimizi iletiyoruz.

Öğrencilerimizin manevi duygularını her zaman üst seviyede tutan önemli gün ve gecelere karşı bilincini sürekli açık tutmak amacıyla sene boyu birçok faaliyet gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla sene boyu birçok seminer faaliyeti gerçekleştirdik. Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek sınav için mayıs ayı seminerlerimiz devam edecektir.

Anasınıfı Öğrencilerimize yönelik teknoloji kullanımı ve bağımlılık konulu seminer düzenledik.

Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu'nun Hafızlık için başvuran öğrenciler arasında seçim yapmak için gerçekleştirdiği sınav okulumuzda gerçekleştirildi.

Sınav Cevap Anahtarı Açıklandı.

Çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesikapsamında okulumuzda bir seminer gerçekleştirildi.

Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü proje kapsamında okulumuza gelen polis ekipleri okul öğretmenlerimizi ve velilerimizi bilgilendirdiler.

Sultan Şehir Okuyor Projesi kapsamında Sivas genelinde düzenlenen haftanın değişen saatlerinde öğrencilerimizle beraber gerçekleştirerek katıldığımız okuma etkinliklerimiz devam ediyor. Öğrencilerimiz bu saatlerde ufuklarını genişleterek bakıyorlar.

Bilişim Haftası Kutlu Olsun.

"OKU-YORUM" Projesi kapsamında öğrencilerimizle beraber kitap okuma ve tahlil etme gibi çalışmalar yaprak öğrencilerimizde okuma bilinci oluşturduk.

Bangladeş'te okulumuza da ismini veren Mustafa Taki Efendi adına açılan su kuyusu ile bir nebzede olsa bir bölgeyi suya kavuşturmaya vesile olanlardan Allah razı olsun. Allah bu gibi iyilikleri çoğaltsın. Bizleri de vesile kılsın inşallah.