Etiket Sonuçları: seminer

Öğretmenlerimize ve Kılıçarslan İlkokulu Öğretmenlerine çalışanların temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi kursu verildi.

Hepimizin bildiği gibi toplum halinde yaşamak bir düzeni gerektirir. Düzenin sağlanması ve sürdürülmesi kurallar çerçevesinde kişilere sorumluluklar yükler. İnsanlar olarak toplum halinde yaşadığımız için başına buyruk hareket edemeyiz. Haklarımızı kullanırken başkalarının haklarını dikkate almamanın ya da sorumluluklarımızı yerine getirmemenin hem kendi hem de başkalarının hayatını nasıl etkileyeceğine yönelik bilince sahip olmamız gerekir.

HAK : Hak, bir özgürlüğün sağlanması için kişiye anayasa ve kanunlar ile tanınmış yetkilerdir. Eğitim hakkı, yaşama hakkı, oyun oynama hakkı vb.

ÖZGÜRLÜK : Her türlü dış etkiden bağımsız olarak kişinin kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumudur. Seyahat özgürlüğü, yerleşme özgürlüğü, haberleşme özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi çeşitli özgürlüklerden söz edilebilmektedir.

SORUMLULUK : Sorumluluk kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur. Örneğin; öğrencilerin dersi dinleme, okul araç gereçlerini düzenli kullanma, başkalarının hakkına saygı duyma, yaşadığı çevreyi temiz tutma vb. sorumlulukları vardır. Kişiler bir yandan hak ve özgürlüklerine sahip çıkarken, diğer yandan sorumluluklarını bilip onlara uymalıdır. Örneğin; okulda temiz tuvaletlere gitme hakkım var. O halde kullandığım tuvaletleri temiz bırakmam gerekir. Okulun bahçesinde oynama hak ve özgürlüğüm var. Bu hakkımı kullanabilmem için okulun kurallarına uymam gerekir.

Okulumuzda gerçekleştirilen seminerin kurulan kulüpler, saha faaliyetleri ve bilgilendirme çalışmaları ile okullarda gerçekleştirilen eğitimler kaynağını oluşturuyor. TBM Gençlik Eğitimleri. Tütün(sigara), alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi bağımlılıklar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla alanında uzman isimler tarafından bu eğitimler Genç Yeşilaycılara verilmektedir. Yıl içerisinde belli periyotlarla verilen bu eğitim sonrası "Uygulayıcı-Eğitici" olarak akran eğitimi çalışması yapılmaktadır.

Sivas Müftülüğü Din Hizmetleri tarafından oluşturulan ve Din Hizmetleri Görevlileri tarafından gerçekleştirilen Kudüs Semineri ile öğrencilerimizde bu kadim toprakların hikayesini ve önemini farkettik.

Gönüllülerden Kızılay hakkında bilgi alan öğrencilerimiz kızılay gönüllüsü olmak için yapmaları gerekenleri öğrendiler.

Kızılay'dan gelen çalışanlar tarafından öğrencilerimize ilk yardım eğitimi verilerek bilinçlenmeleri sağlandı. Bir de ilk yardım broşürü dağıtılan öğrencilerimiz acil durumda nasıl müdahalede bulunmaları gerektiğini öğrendiler.

Rehberlik Öğretmenimiz tarafından hazırlanan "Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Semineri" ile öğrencilerimizin sınav haftasında derslerine doğru ve verimli çalışmanın inceliklerini aktarmaya çalıştık.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Serdar AKKOYUN'un gerçekleştirdiği konferans ile hayatımıza hızlı bir giriş yapan yapay zeka kavramıyla ilgili bilgi alarak öğrencilerimizde farkındalık oluşturulmasını sağlayan öğretmenlerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Konferansa katılan Kılıçarslan İlkokulu öğrencileri ve  Mustafa Taki İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de sordukları sorularla meraklarını giderdiler.

LGS’ye hazırlanan öğrencilerin test çözme tekniklerini bilmesi, test hatalarını azaltmasını ve doğal olarak sınav performansını yükseltmesini sağlar. Test çözme teknikleri konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak, öğrencilerde test çözme becerisini geliştirmek isteyen rehber öğretmenimiz öğrencilerimize "Test Çözme Teknikleri" seminer verdi.

Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla sene boyu birçok seminer faaliyeti gerçekleştirdik. Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek sınav için mayıs ayı seminerlerimiz devam edecektir.

Çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesikapsamında okulumuzda bir seminer gerçekleştirildi.

Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü proje kapsamında okulumuza gelen polis ekipleri okul öğretmenlerimizi ve velilerimizi bilgilendirdiler.