Etiket Sonuçları: gün

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz program öncelikle İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu'nun ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşma gerçekleştiren öğrencimizin sözleri ile bir kez daha tarihi hatırladık. Şiirlerin ardından öğrencilerimizin gösterileriyle anılar gözlerimizde tekrar tekrar canlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Hedef Sanat Projesi kapsamında Resim Öğretmeniminiz ve 5/A Sınıfı daha önceden hazırlanmış olan filistin panomuzu daha da zenginleştirerek bilinçli bir tüketici ve duyarlı bir vatandaş olmamızın önemini bizlere hatırlatıyor.

İnsan Hakları günü dolayısıyla hazırlanan videoya öğrencilerimizin bilinçlenmesi için derslerimizin ilk 5 dakikasını ayırdık.

Sayın Belediye Başkanımızın ve Sayın Valimizin hediyelerini okul müdürümüz öğretmenlerimize takdim ettiler. Öğretmenlerimize çiçek hediye eden okul idaresine de çok teşekkür ediyoruz.

Bizlerde Mustafa Taki İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak gerçekleştirdiğimiz bir öğretmen buluşmasında geçtiğimiz günlerde aramızdan emekli olarak ayrılan Seyhan BİLGİÇ öğretmenimizin hediyesi ve plaketi takdim edildi.

Daha sonra en değerli hediyelerimizi ise öğrencilerimizden aldık. Öğrencilerimizin bizlere yazdıkları mektuplardaki güzel dileklerini panomuzda paylaştık.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda şiirleriyle, metinleriyle ve gösterileriyle öğretmenlerimizi gururlandıran öğrencilerimize ve programı hazırlayan tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Kasım 1959 yılında Çocuk Hakları Bildirgesi ‘ni, ayrıca 20 Kasım 1989’da Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi kabul etmiştir. “Çocuk Hakları Günü” 1990 yılından bu yana kutlamaktadır.

Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin temel ilkeleri toplumda çocuklar arasında ayrım gözetmeme, yaşama ve gelişimleri için uygun çevrenin sağlanması ve her durumda çocuğun yüksek yararının korunmasıdır.

Atatürk’ün “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.” veciz sözü, adeta Çocuk Hakları sözleşmesinin özünü oluşturmaktadır. Çocukları etkileyebilecek her kararda, çocuğun üstün yararının korunması yönünde kararlar verilmeli ve her zaman için onların üstün yararına öncelik tanımalıdır. Dünyada devam eden savaşlardan, göç sorunlarından etkilenen ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle çalışmaya itilen çocuklar da bu haklar kapsamında korunmalıdır. Her vatandaşın toplumda çocukların korunması için üzerine düşeni yapması adına, Çocuk Hakları Gününün hatırlanması daha da önem kazanmaktadır.

Bizlerde okulumuzda bu günün öneminin herkes tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için bir okul panomuzu haazırladık. Daha sonra gerçekleştirilen konferans ile çocuklarımızın da bu bilinç ile büyümesini hedefliyoruz.

Saat 9.05'te saygı duruşu ile başlayan anma programımız sonrasında İstiklal Marşı ile devam etmiştir. Daha sonrasında konferans salonuna alınan öğrencilerimizle bu günün anlam ve önemini bildiren konuşmalar ve şiirlerle program sürdürülmüştür. Daha sonrasında anasınıfı öğrencilerimizin gösterisini izledik. Okul koromuzun söylediği şarkılarla programımızı kapattık.

Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla okulumuz anasınıfı 4 yaş grubu öğrencileri hayvan dostlarını besledi. Hayvan sevgisi ve hayvanları koruma temalı çeşitli etkinlikler yapıldı.

Eyl

Sivas Valiliği organizasyonunda Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muharip Gaziler Derneği Başkanlığının Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen törende öğrencilerimiz de bayraklarıyla bu önemli ana şahit oldular. Bizlerde kendilerine tüm minnet duygularımızla teşekkürü bir borç biliriz.

6/B sınıfı Sınıf Öğretmenleri ile birlikte bir kahvaltı etkinliği gerçekleştirdiler. Kendşilerine afiyet olsun dileklerimizi iletiyoruz. Böyle güzel aktivitelerle nice güzel günlere kavuşmanız dileklerimizle.

Anasınıfı öğrencilerimiz annelerinin bu güzel günü için etkinlik düzenlediler.