Etiket Sonuçları: çalışma

Değerler Kulübü Öğretmenimiz ve öğrencilerimiz okulumuzun bir köşesini dha güzelleştirdiler. Kendilerine emekleri için teşekkür ediyoruz.

Kütüphaneler Haftası'nda 6/A sınıfı ve Türkçe Öğretmenleri okul kütüphanesinde keçeden kitap ayracı yaptılar.

Kütüphaneler Haftası münasebetiyle okulumuzda panomuzu düzenledik, sınıflarda "Okuyorum, çünkü..."  etkinliğini gerçekleştirip öğrencilerin cevaplarını panomuzda sergiledik. Ayrıca "Keçeden Ayraç Yapımı" etkinliğini de gerçekleştirerek haftayı tamamladık.

Anasınıfı A Şubesi Kütüphane Haftası etkinlikleri gerçekleştirdi.

5/B Sınıfı görsel sanatlar dersinde maske tasarımlarını gerçekleştirdiler.

Arapça Dersinde; Çevrenin Önemi konusunu işleyip, üzerinde konuştuktan sonra. 8/A sınıfı öğrencileri okulumuz bahçesinde mıntıka temizliği yaptılar.

8.sınıf öğrencilerimizle mesleki rehberlik kapsamında lise gezilerimiz yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk MTAL, Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin AİHL, İhramcızade AİHL ve Sivas Fen Lisesi gezilerek okul hakkında öğrencilerimiz ilgili okul yetkilileri tarafından bilgilendirildi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Kasım 1959 yılında Çocuk Hakları Bildirgesi ‘ni, ayrıca 20 Kasım 1989’da Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi kabul etmiştir. “Çocuk Hakları Günü” 1990 yılından bu yana kutlamaktadır.

Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin temel ilkeleri toplumda çocuklar arasında ayrım gözetmeme, yaşama ve gelişimleri için uygun çevrenin sağlanması ve her durumda çocuğun yüksek yararının korunmasıdır.

Atatürk’ün “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.” veciz sözü, adeta Çocuk Hakları sözleşmesinin özünü oluşturmaktadır. Çocukları etkileyebilecek her kararda, çocuğun üstün yararının korunması yönünde kararlar verilmeli ve her zaman için onların üstün yararına öncelik tanımalıdır. Dünyada devam eden savaşlardan, göç sorunlarından etkilenen ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle çalışmaya itilen çocuklar da bu haklar kapsamında korunmalıdır. Her vatandaşın toplumda çocukların korunması için üzerine düşeni yapması adına, Çocuk Hakları Gününün hatırlanması daha da önem kazanmaktadır.

Bizlerde okulumuzda bu günün öneminin herkes tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için bir okul panomuzu haazırladık. Daha sonra gerçekleştirilen konferans ile çocuklarımızın da bu bilinç ile büyümesini hedefliyoruz.

Rehberlik Öğretmenimiz tarafından hazırlanan "Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Semineri" ile öğrencilerimizin sınav haftasında derslerine doğru ve verimli çalışmanın inceliklerini aktarmaya çalıştık.

8/A ve 7/A sınıfları ile Asım Şahin İmam Hatip Lisesi'ne hem ziyaret hem gezi amaçlı gittik. Okul rehber öğretmeni eşliğinde okulu gezip tanıdık. Öğrencilermiz sorularını sordular. İmam Hatip Okulları haftası sebebi ile de karşılıklı ikramlaşmamızı yaptık. Sıcak karşılamalarından dolayı okul rehber öğretmeni ve okul idaresine teşekkür ederiz.

Yavuz Selim Ortaokulu'nun düzenlediği "Matematik Seferberliği" kapsamında 3. Eğitim bölgesi Ortaokullar Arası "Matematik Olimpiyatları"na okulumuz 7. Sınıflarından iki öğrenciyle katıldık. Yarışma sonrası öğrencilere katılım belgesi verildi

Sene içerisinde yapılan tadilatlar ve yenilemeler neticesinde yeni yerine taşınan kütüphanemiz öğrencilerimizin rahatça dinlenebileceği, kitaplarını huzurla okuyabileceği, gerekli araştırmaları yapabileceği, öğretmenleriyle birebir veya birlikte ders işleyebileceği, öğretmenlerimizin toplantılarını gerçekleştirebileceği, okul açık olduğu süre içerisinde herkesin kesintisiz faydalanabileceği bir ortama dönüştürülmüştür. Emeği geçen tüm personelimiz ve öğretmenlerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.

8.sınıf öğrencilerimizle mesleki rehberlik kapsamında lise gezilerimiz yapıldı. Bilişim Teknolojileri MTAL ve Ahmet Ayık Spor Lisesi gezilerek okul hakkında öğrencilerimiz ilgili okul yetkilileri tarafından bilgilendirildi.

Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla sene boyu birçok seminer faaliyeti gerçekleştirdik. Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek sınav için mayıs ayı seminerlerimiz devam edecektir.

Geçtiğimiz haftasonu Burdur'da gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi yarı final müsabakalarında öğrencilerimizden biri 2. biri 3. olmak üzere başarılarını bir kez daha kanıtladılar. Kendilerini tebrik ediyor birincilikleri için güzel temennilerde bulunuyoruz.